2012. november 10., szombat

Foli

Minden mozgás ritmus, az élet ritmus, minden egyes léptünk, beszédünk, minden egyes szívverés, lélegzet ritmus szerint zajlik. Az emberek, a társadalom ritmusban élnek egymással. Az emberi élet szakaszai is ritmusban telnek, a napok, az évszakok, évek ritmusban haladnak.

Lehetne még folytatni e közhelyeknek tűnő kijelentéseket, mégis így van. A Malinke törzs szava a ritmusra a FOLI. Számukra ez a szó messze túlmutat a doboláson, a táncon és a hangon. Az élet minden területén megtalálható. 

A lenti film ezt tárja fel elénk, melyben a ritmust nemcsak halljuk, de látjuk is. A film segítségével átélhetjük, sőt átértékelhetjük mindazt, amit ez az egyszerű szó, hogy ritmus - FOLI - magában foglal. Aki a ritmus szerint él, az a természet szerint él. 

Life has a rhythm, it's constantly moving. The word for rhythm (used by the Malinke tribe) is FOLI. It is a word that encompasses so much more than drumming, dancing or sound. It's found in every part of daily life. In this film you not only hear and feel rhythm but you see it. It's an extraordinary blend of image and sound that feeds the senses and reminds us all how essential it is.


(Rendezte/Directed by: Thomas Roebers és Floris Leeuwenberg. Hang/Sound: Bjorn Warning. Készült/Place: Baro, Guinea.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése